CAMPANIE DE INFORMARE - CONSUMUL DE APĂ
În același timp cu derularea activității economice realizăm o activitate în sprijinul comunității prin derularea unor campanii de conștientizare a nevoii unui consum adecvat de apă pentru sănătatea umană. Când spunem consum adecvat ne referim atât la cantitatea cât și calitatea apei consumată de către populație.
Apa aduce beneficii incontestabile pentru sănătatea umană, fie că vorbim de cea consumată în alimentație ori de cea pentru igiena personală. Accesul la apă este un drept fundamental. Din păcate, în România, conform unei statistici europene din 2011, consumul este cel mai redus din întreaga Uniune Europeană. Aceasta este o primă problemă.
Mai mult decât atât, mergând mai departe, în anumite zone există un consum de apă contaminată, scoasă din fântâni publice sau private neadecvate. Aici, nu de puține ori există apă cu nitrați iar riscul de îmbolnăvire este foarte mare, mai ales în rândul copiilor, fiind cazuri de decese din această pricină, conform statisticilor consultate.
Rapoartele Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, din anii 2017-2018, disponibile pentru public, arată că există zone în județ unde apa din fântânile publice nu întrunește parametri necesari consumului uman. Deși legislația actuală prevede o serie de obligații cu privire la calitatea apei din sistemul public, în lipsa unor monitorizări atente, multe elemente se mai trec cu vederea. Statisticile menționate anterior și faptul că ele indică o problemă constantă arată că prea puțin se ține cont de obligații iar fântânile publice continuă să fie deschise având apă improprie pentru consumul uman. Am verificat situația pe teren și ne-am dat seama de marea nevoie de dialog pe aceste teme în anumite comunități unde apa din fântânile publice nu este adecvată consumului uman și totuși se utilizează, în continuare.
Ținând cont de cele de mai sus, considerăm că putem să sprijinim procesul de conștientizare a problemelor asociate consumului nepotrivit de apă precum și la o monitorizare a respectării normelor instituite pentru ca la final populația să fie mai puțin expusă efectelor negative ale consumului de apă neconformă consumului uman.
În concluzie, în activitatea noastră socială ne dorim să contribuim la sublinierea importanței consumului adecvat de apă de calitate, pentru sănătatea umană, prin campanii țintite în zonele din regiune.
AM DEMARAT PRODUCȚIA DE GHEAȚĂ
Suntem pregătiți, gheața este în producție și distribuție!
Am trecut prin emoția fabricării primelor cuburi de gheață, am sigilat primele pungi și ne-am bucurat odată cu livrările începute, în final!
Ca să ajungem aici am avut parte de o călătorie de peste 4 ani ce a cuprins mai mulți pași pe mai multe domenii. Am început cu identificare nevoii, o cercetare de piață, pregătirea conceptului transformat în schițe și realizarea de planuri inițiale pe ipoteze variate.
Am continuat cu identificarea spațiului de producție în paralel cu un lung proces de căutare de resurse de pornire, diverse formule de funcționare precum și documentarea cu privire la potențiale linii de finanțare sau cofinanțare.
Între timp, pe o parte din perioada de pregătire s-a suprapus și pandemia cu efectele ei pe multiple planuri, domeniul HoReCa fiind printre cele mai perturbate activități.
Cu multă răbdare, am continuat pregătirea utilizând timpul pentru formarea echipei, primele amenajări, aplicații de proiecte, realizarea de economii pentru capitalul inițial, participarea la concursuri și, în final, obținerea finanțării vitale pentru acest demers.
A urmat implementarea planurilor pe diverse scenarii pregătite, amenajări, achiziții, instalări, teste, pregătiri de fluxuri, obținere de autorizații, în așa fel încât să putem începe în forță în primăvara anului 2022.
Suntem aici, gata să contribuim la o voie bună și răcoroasă!